APRENDRE A TOCAR. MASSA TARD? | Escola de música TOCO
no image added yet.

No us ha passat mai que feu la vista enrera i penseu que heu deixat per fer algunes coses? I no us ha passat que, llavors, en aquell moment decidiu fer-ho però us convenceu que és massa tard?

Mai ha de ser massa tard. Nosaltres mateixos són, la majoria de vegades, el nostre major obstacle. Vèncer aquella por serà superar una de les grans dificultats.

Moltes famílies ens pregunten quina és la millor edat perquè el seu fill/a comenci a tocar un instrument. En el cas dels infants és clau el moment evolutiu en què es trobin i les seves preferències, però què succeeix quan qui vol iniciar-se en l’aprenentatge musical és un adult?

No hem de posar-nos l’edat com un condicionant perquè, de ben segur, l’objectiu final que busca una persona adulta que vol aprendre a tocar un instrument serà diferent del que es pot pretendre quan pensem en que ho aprenguin els nostres fills.

Dificultats físiques com algunes qüestions posturals donat que no es tractaran de moviments naturals o la simetria que tenim instal.lada al nostre cervell no suposaran més que reptes que podrem veure superats amb una mica més de pràctica i esforç. Per contra, la motivació d’algú que vol aprendre a tocar un instrument i la seva actitud positiva cap a aquell aprenentatge són elements que faciliten aquest procés.

Es tracta de trobar el camí per aconseguir allò que a un el fa feliç. Ser capaç de gaudir de tocar una melodia en família, amb un grup d’amics o per un mateix és quelcom meravellós amb indepedència de l’edat que es tingui.

Cada dia és una nova oportunitat per aconseguir-ho. No deixem de somiar ni de creure en nosaltres.

Fins la propera!

Cristina García

Author Cristina García

Cap d'estudis de Toco, Centre d'ensenyament musical

More posts by Cristina García

Leave a Reply

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

error: Content is protected !!